WET BETAALBARE HUUR
& MIDDENSEGMENT

De nieuwe huurprijsregulering en puntenstelsel 

voor middensegment huurwoningen.

 

Voldoet u aan de eisen? Ontvang gratis advies en verhoog de winst!

WET BETAALBARE HUUR & MIDDENSEGMENT

De nieuwe huurprijsregulering en puntenstelsel voor middensegment huurwoningen.

Voldoet u aan de eisen? Ontvang gratis advies en verhoog de winst!

Wet betaalbare huur &
uw vastgoed

De Wet betaalbare huur is in het leven geroepen om huurders te beschermen tegen onredelijke huurverhogingen en om discriminatie op de huurmarkt tegen te gaan. Als vastgoedeigenaar is het essentieel te begrijpen wat deze huurprijsregulering voor u betekent en hoe u hieraan kunt voldoen.

Ontdek hoe het nieuwe puntenstelsel voor huurwoningen werkt en hoe u de huurprijsberekening correct uitvoert. Zorg ervoor dat uw huurprijzen in het middensegment passen en voorkom onnodige complicaties. Leer hoe u uw vastgoedportefeuille kunt optimaliseren met de Wet betaalbare huur.

Wat betekent de wet voor u?

  • Beperkte huurverhogingen de wet stelt een maximum aan de jaarlijkse huurverhoging, afhankelijk van het type woning en de inflatie.
  • Regulering van servicekosten
    Er zijn duidelijke regels over welke servicekosten u mag doorberekenen en hoe deze moeten worden verantwoord.
  • Inkomensafhankelijke huurverhoging
    In sommige gevallen mag u de huur verhogen op basis van het inkomen van de huurder.
  • Strengere regels voor huurcontracten 
    De wet stelt eisen aan de inhoud en duur van huurcontracten.

Het niet naleven van de Wet betaalbare huur kan leiden tot:

Boete

U kunt hoge boetes krijgen als u de regels overtreed

Huurverlaging

De Huurcommissie kan de huurprijs verlagen als deze onredelijk hoog wordt bevonden. 

Reputatieschade

Het niet naleven van de wet kan uw reputatie als verhuurder schaden.

Waarom kiezen voor
Van Aken?

Bij Van Aken Vastgoedbeheer begrijpen we dat uw vastgoed een waardevolle investering is. Daarom bieden we meer dan alleen standaard vastgoedbeheer. Ons ervaren team staat klaar om u te ontzorgen en uw rendement te maximaliseren, zelfs met de nieuwe Wet betaalbare huur. Wij zorgen ervoor dat uw vastgoed voldoet aan alle wettelijke eisen, terwijl we uw rendement optimaliseren. Met onze jarenlange ervaring en diepgaande marktkennis nemen wij u alle zorgen uit handen, zodat u zich kunt richten op wat echt belangrijk is.

Lokale expertise
Kennis van de lokale markt (Tilburg, Eindhoven, Breda) en wetgeving, voor optimaal beheer en maximalisatie van uw rendement.

Financiële administratie & rapportages
Inzicht in de financiële prestaties van uw vastgoed en tijdige betalingen, met transparante rapportages en een online klantportaal voor gemoedsrust en controle.

Huurincasso & contractbeheer
Proactieve aanpak en juridische expertise voor tijdige betalingen en minimalisering van huurachterstanden, zodat u verzekerd bent van een stabiel inkomen.

Planmatig onderhoud
Waardebehoud van uw vastgoed en preventie van storingen door preventief onderhoud, wat u kosten bespaart op de lange termijn.

Duurzaamheid & energie-efficiëntie
Advies en ondersteuning bij verduurzaming van uw vastgoed, voor een lagere ecologische voetafdruk en hogere vastgoedwaarde.

Uw vastgoed, onze zorg

Twijfelt u nog? Wij bieden een gratis eerste vastgoedinspectie en een persoonlijk adviesgesprek aan. Samen bekijken we uw vastgoedportefeuille en bespreken we hoe we deze kunnen optimaliseren, rekening houdend met de Wet betaalbare huur. Zo krijgt u inzicht in de mogelijkheden en ontdekt u hoe wij u kunnen ontzorgen.

De kosten van ons vastgoedbeheer zijn afhankelijk van uw specifieke situatie. Daarom maken we graag een offerte op maat. Uw tevredenheid staat voorop, daarom bieden wij een tevredenheidsgarantie. We denken graag met u mee over verduurzaming en adviseren u over de beste oplossingen.

Heeft u nog vragen of wilt u direct aan de slag? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wij helpen u graag uw vastgoed naar een hoger niveau te tillen, zonder zorgen over de Wet betaalbare huur.

Profiteer nu van onze tijdelijke aanbieding! Laat Van Aken Vastgoedbeheer een gratis puntentelling voor uw huurwoning uitvoeren (normaal €99,-) en ontdek direct uw kansen (alleen voor de eerste 50 aanvragen). Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek!

Heb je nog vragen?